Gk Questions Asked in RRB NTPC – Exams Held on 6th-Apr-2016 For 1st ,2nd Shift

0
28
rrb-gk
RRB NTPC Exam 1st Shifts

1.Syed Modi Grand prix winner?
Ans: K Srikhanth

2. When Microsoft founded?
Ans:  1975

3. Start Up India launch year?
Ans: 2016

4.Another Name of Badshah Khan?
Ans: Abdul Ghaffar Khan

5. First woman DG of paramiltary forces?
Ans: Archana Ramasundram

6. Which is not a gland(options: Liver,gall bladder,Pituatry,Adrenal)?
Ans: Gall Bladder

7. Parliament Construction  year?

Ans:  1927

8. Nephron Belongs to?
Ans: Kidney

9.Smiling Buddha Mission?
Ans:  India’s first successful nuclear bomb test At Pokhran

10.What is Calcium Hyrdoxide?
Ans:  slaked lime

11.Mars is also known as?
Ans: Red Planet

12. Yellow Fever caused by?
Ans:  Male Mosquitoes

13. Chief Election Commissioner is removed by?
Ans: Parliament with two-thirds majority in Lok Sabha and Rajya Sabha

14.British Rule was ended on which year?
Ans: 1947

15.2015 Arjuna Award given to which female wrestler?
Ans: Babita Kumari

16. Who won more grandslams in the year 2015?
Ans: Novak Djokovic

17. Political System of Afghanistan is known as?
Ans: Democratic Republic 




RRB NTPC Exam 2nd Shifts

1. Which is the Largest Stadium of America?
Ans: Michigan Stadium (Or) The Big House

2. Shortcut key of pasting in MS Word?
Ans: Ctrl+V

3. Another name of leprosy?
Ans: Hansen’s disease

4. Laughing gas?
Ans: Nitrous oxide(N2O)

5. What is the currency of Mayanmar?
Ans: Burmese kyat

6. Popular dance of Tamilnadu?
Ans: Bharatanatyam

7. When did the British give independence to India?
Ans: 1947

8. When the seats of president n vice president are vacant, who acts as president?
Ans: Chief Justice of India

9. Louis Pasteur discovered which of the following?
   1)vaccine for rabies and
   2) vaccine for anthrax
   3) Pasteurization
   4)  All The Above

Ans:All The Above

10. Who built the Jantar Mantar of Delhi’s?
Ans: Muhammad Shah

11. Dwarf planet is?
Ans: Pluto

12. Ligo (Laser Interferometer Gravitational-Wave Observatory)a mission related to?
Ans: to detect gravitational waves

13. How many research centres will India establish by 2020 in Antarctica?
Ans: 4

14. Function of generator?
Ans: sine, square, triangular and sawtooth shapes

15. Which of the following is not protocol?( LTP,SMTP,HTTP,ATM )
Ans: ATM


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here