Gk Questions Asked in RRB NTPC – Exams Held on 12th-Apr-2016 For 2nd Shift

0
33

rrb-gk

RRB NTPC Exam 2nd Shifts

1) Diamond Contain Which Element?
Ans. Carbon
2) Australian Open women’s double winner-2016 
Ans. Martina Hingis & Sania Mirza
3) Who is Baba atomic research director      
Ans. Sekhar Basu
4) Who was the first and last female ruler of Delhi Sultanate?  
Ans. Razia Sultana
5) Apgar Score is Test For –
Ans. To Summarize Health of New Born Babies
6) Who is the 8th CM Of Arunachal Pradesh?
Ans. Kalikho Pul
7) Who wrote Book To kill a mockingbird?
Ans. Harper Lee
8) What is the Chemical name of Vinegar?
Ans. Acetic Acid
9) What is TBasic?
Ans. Programming Language
10) World Heritage Day?
Ans. 18th April
11)Dipa Karmakar is Related to –
Ans. Gymnastics (Sports)
12)Which is called black gold?
Ans. Coal
13) Who came after Mauryas?
Ans. Sunga Dynasty
14)Dholavora comes under which?Gujrat,
Ans. Gujarat,, Indus Civilization
15) Borobudur Temple located in –
Ans. Indonesia
16) Which Prime Minister hoisted the flag at Red Fort for the maximum times?
Ans. Jawahar Lal Nehru
17) Which did Planet named after Roman God?
Ans. Venus
18) World’s Poisonous Fish?
Ans. Stone Fish
19) Who is Nargis Dutt?
Ans. Indian film actress
20)Hydro power plants convert the mechanical energy into –
Ans. Electrical energy
21) Who was the Captain who won First World Cup For Australia
Ans. Allen Border
22) Who Is Present President of Pakistan?
Ans. Mamnoon Hussain


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here