Gk Questions Asked in RRB NTPC – Exams Held on 10th-Apr-2016

0
44

rrb-gk

RRB NTPC Exam 1st Shifts

1) Who has right to issue financial Emergency?
Ans.President
 2) 2015 BCCI Women Cricketer of the Year?
Ans. Mithali Raj
3) Where is Mahabodhi Temple?
Ans. Bihar
4) What is called Study of Mankind?
Ans. Anthropology
5) Gov was liberated from Purtagal by which movement?
Ans. Vandiwash
6) Study of Serology is called?
Ans. Antibodies in the serum
7)Name of largest cell in human body?
Ans. ovum
8) Dirty blood is carried by?
Ans. Artery
9) Who is the man behind first human heart transplant?
Ans. Dr Christiaan Barnard
10) Which acid helps in human body for digestion?
Ans. Gastric Acid (HCL)
11) Who built Red Fort of Delhi?
Ans. Shahjaha
12) What is the full form of DVD?
Ans. Digital Versatile Disc
13) What is the full form of ISRO?
Ans. Indian Space Research Organisation
14) Maximum age to retire from judge of Supreme court in India?
Ans. 65 Years
15) Who is Maharashtra Tiger’s Ambassador?
Ans. Amitabh Bachchan


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here